Sunday, 31 January 2016

Catatan perjalanan bersama Projek STG

Bismillah.....
19 september bermulanya kehidupanku bersama #ProjekSTG
Selamat datang untuk diri sendiri sebab berani membuat keputusan yang betul...tiba tiba ingat kembali doa yang dipanjatkan pada Ilahi,agar dapat satu bisnes yang boleh buat hatiku tenang dan bahagia setiap hari. Tak termimpi nak join apa apa bisnes lagi selapas dah gagal nampak hasil lepas join macam macam MLM.Dah beribu habis duit buat modal satu pun balum nampak hasil. 
Sangat istimewa rasanya cara nak join dulu, order datang dulu baru join. Rasanya masa tu dah taknak lagi berniaga MLM ni sebab selalunya barang stok sentiasa tak terjual, beli banyak pula tu buat stok la ketika offer, Lagi geram ada yang berhutang sampai hari ni pun masih belum berbayor....kesian aku. Terpaksa korek duit sendiri pula bayarkan barang yang tak berbayar tu, Bonus jangan kata setiap bulan,setahun  sekali pun susah. cuma dapat intensif berbentuk barangan sekali sekala, Alhamdulilah

Tak sangka pula selepas tu baru tau ada bisnes macam #projekSTG dalam negara ni, Ringkasanya lengkap dengan ilmu ,sistem dan mentor yang sentiasa beri panduan setiap hari...24 jam. Bestnya kan inilah mentor yang menjadi kesayangan semua stgian .
  **********************************************************************

Gambar dibawah ni pula adalah gambar pertama kali  ikuti rombongan cik Shaniza Leader saya ke JOHOR. Inilah event pertama di persada Johor STG Convention, 13jam naik bas tak pernah mimpi nak naik bas begini jauh, rupanya nak dapat bonus intensif dari Mentor kesayangan, CDM NORAZLIN NORDIN.Teruja!!!!kali pertamakan. terima kasih mentor. intensif ni benar2 membakor semangat untuk buat dan terus buat sampai jadi.
nanti sambung lagiyer.... masa untuk tidur, nak otak cerdik kan tidur ikut waktu yang betul....
good Night....Asalamualaikum....

Ni pula kisahnya kalau pergi event mestilah ada sesi bergambar yang sarat dengan energy, happy sangat ambik gambar gini tengok wajah wajah usahawan positif semua, sentiasa rindu nak jumpa lagi dan lagi....Rupanya bila kita benar benar ikhlas , rasa gembira yang original tu melekat dalam hati...menarik narik rezeki .balik jer dari event pertama terus fight dengan Status MagicOf Part Time juga, dapat capai pangkat pertama dalam Sistem iaitu Sale Manager (SM). Besarnya rasa pangkat tu bagi saya yang mula dari zero ni.....Alhamdulilah dari zero pun boleh kan asal mahu belajar, rajin bertanya dan jangan mudah sentap bila ada cabaran.
.
inilah wajah happy seorang cikgu Tuisyen pusat tambahnilai kuasa minda  yang diberi Nama Jitra ArithmetikSystem. Taklah nampak gigi sangat time tu masih baru, pemalu masih ada, tapi dalam hati Ya Allah kembang semangkuk hatiku berbunga -bunga balik dengan cek intensif....Syukur Alhamdulilah.Izinkanlah lagi Ya Allah untuk lahirkan lebih ramai Cikgu Tuisyen Bisnes Online dalam Group...aamin
Sekian dulu bahagian pertama Catatan perjalanan selepas 5 bulan bersama projek Smart Tycoon Group. Rasa bahagia dan membahagiakan.Alhamdulilah ya Allah beri hamba peluang disaat sedang mencari cari peluang untuk menambahnilai ilmu didada. ilmu dunia dan Akhirat.Tenang pasti menang ....aamin.

1 comment:

  1. Assallamualaikum wbt..nmpk ceria betul sis... saya doakan semoga perjalanan bisness part time sis dpermudahkan Allah taala... insyallah.. sis, jemput singgah ke blog saya sis... ada sy share mengenai tips kecantikan luar dan dalam... untuk manfaat bersama... insyallah... >>>Tips untuk kurus secara semulajadi! <<<

    ReplyDelete