Wednesday, 23 October 2013

KELAS INTENSIF MUSIM CUTI SEKOLAH

KELAS INTENSIF MUSIM CUTI SEKOLAH

TEKS; ASMAH MD ISA

Apa aktiviti  terbaik untuk anak-anak kita.? jika tanya mereka ,tentulah nak pergi bercuti  ditempat-tempat menarik.Tidak ada salahnya mengikut kemahuan mereka mengikut kemampuan ibubapa. tetapi tetapkan syarat. Jika dapat penuhi hajat mereka minta , selepas itu dia mahu mengikut apa yang telah disusun untuk mereka seperti menghantar ke kem motivasi untuk mental dan fizikal mereka di masa hadapan.

Saya telah mempraktikkan cara ini kepada anak saya, Alhamdulilah setiap kali musim cuti saya menghantarnya ke kem-kem anak soleh  kerajaan Negeri  dulu dan kem solat di masjid -masjid untuk bina kefahaman yang lebih tentang solat dan keperluannya untuk menjadi anak soleh insyaalah. Biasanya anak saya lebih mendengar nasihat abang-abang  dan kakak -kakak di kem tersebut . Matlamat utama adalah untuk melatih anak saya menjadi anak yang soleh taat kepada Allah dan Mencintai Rasululah seikhlasnya. Selain dari itu matlamat sebaliknya adalah untuk dia dan saya merasai bagaimana rasa berjauhan dengan orang yang kita sayang, bagaimana jika tiba-tiba terpaksa berpisah dengan orang yang kita sayang atas ketentuan Allah, Bagaimana untuk menyatakan rasa rindu kepada ibi bila berjauhan, bagaimana menunggu saat berjumpa ibu bila berpisah walaupun hanya 4 hari 3 malam berpisah.

Sebak tak dapat nak ceritalah bila anak talipon dihari kedua, cakap dia rindu kat kita, dia mohon ampun jika buat salah pada kita selama  ini. Rasanya macam nak terbang jiwa seorang ibu, walaupun satu hari ditarbiyah kesannya sangat bermakna. Alhamdulilah sehingga sekarang solatnya  terpelihara dan akhlaknya juga menyejukkan hati. Namun saya sentiasa berdoa-dan berdoa agar Allah tunjukkan saya mana-mana kem anak soleh yang mampu saya hantar sehinggalah sekarang kerana anak-anak ni semakin membesar dan semakin banyak cabarannya. Saya sentiasa ingin menjadi kawan ,sahabat dan seorang ibu yang sangat rapat dengannya sebab saya takut dia akan mencari kawan lain untuk menceritakan masalah. Mudah mudahan Allah memberkatinya.

Kepada ibubapa  inginkan anak anda cekap matematik dan ingin mengaktifkan otak kanan anak anda, anda bolehlah mencuba pakej musim cuti yang Jitra Arithmetik Tawarkan.:

PROGRAM MUSIM CUTI

Pakej musim cuti.
1-kelas kemahiran Mental Arithmetik  sempua umur 6 hingga 14 tahun.(kelas biasa seminggu sekali),
2-kelas kemahiran Mental Arithmetik  sempua umur 6 hingga 14 tahun.(kelas intensif iaitu 1 hingga 5 kali seminggu)
3-Kelas latih-tubi sunjek matematik,sains , bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris (5 kali seminggu)
4-Kelas untuk ibubapa .RM350 setiap level,
5-Kursus tenaga pengajar sambilan  Rm350 setiap level

* PENDAFTARAN DAN BUKU RM 60.00, BAYARAN BULANAN MENGIKUT PAKEJ
...................................................................................................................................................................

 KELEBIHAN  KAMI:
1- Hanya 15 hingga 20 murid setiap sesi,
2- Satu kelas untuk semua tahap,
3- Pusat pembelajaran setempat
4-Pusat pembelajaran yang banyak dan boleh dipilih.
5- Tenaga pengajar yang terlatih.
6-konsep pembelajaran yang menarik.
7- Kaedah yang mudah difahami
8- Mempraktikkan kemahiran sifir seawal 6 tahun.

Memperkenalkan matematik pada umur seawal 6 tahun adalah permulaan untuk proses mengaktifkan otak kanan dan kiri sebagai persediaan untuk tahap yang lebih tinggi.Tujuannya adalah untuk melahirkan anak-anak yang hebat matematiknya, keyakinan diri yang tinggi dan kemampuan berfikir secara logik dalam penyelesaian masalah kehidupannya,,,insyaalah.
logo Jitra Arithmetik system: Pusat perkembangan kuasa minda setempat

C8, Arked Mara Jitra , Jalan Sungai Korok, 06000, Jitra Kedah Darulaman
tutup hari selasa sahaja kelas mula jam 5- 630 petang


********************************************************************************
REBUT PELUANG SEMASA PROMOSI UNTUK MENDAPAT PERKARA BERIKUT:

Sempua atau Abacus yang diberikan kepada pelajar , RM 10 ringgit setiap satu,

Bag tuisyen bernilai RM15.00 diberi percuma untuk  50 pendaftaran pertama

 *******************************************************************************

  
TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN ANDA

Permata hati Anugerah Allah****************************************************************************


Hubungi saya Asmah Md Isa untuk pertanyaan dan pendaftaran kelas Intensif atau kelas  januari 2014TEL;016-4371023 @ 010-5436639 @017-4413729BUKAN SEKADAR KELAS SEMPUA


PENGAMBILAN PELAJAR BARU 2015 DIBUKA SEKARANG
TEMPAH SEGERA KERANA TEMPAT TERHAD 15 0RANG                                           MURID SETIAP SESI

No comments:

Post a Comment